Zoek

Autospeurtocht 'Aan de Maas'

Deze route van ongeveer 52 km door Brabant en Gelderland leidt je langs verschillende bezienswaardigheden. Dit alles in de waterrijke omgeving langs de Maas.
€10,95
i h

Deze route door Brabant en Gelderland leidt u langs verschillende bezienswaardigheden. Dit alles in de waterrijke omgeving langs de Maas. Je start in een van de volgende plaatsen: Hernen, Batenburg, Ravenstein, Appeltern. Onderweg kom je veel bossen, terrasjes en eetcafeetjes tegen. Maar ook zijn er legio mogelijkheden om te picknicken.

De route is ongeveer 52 km lang en je bent zo'n 3,5 uur onderweg. 

Het landschap in dit gebied wordt gekenmerkt door buitenpolders, eendenkooien, uiterwaarden en boomrijke eilandjes. Daardoor is dit stukje land oerhollands. Hier delen wandelaars en natuurgenieters de polders en uiterwaarden met ganzen en steltlopers.

Onlosmakelijk verbonden aan ons waterrijke land zijn de bouwwerken die de mens er neerzette. Veel van deze bouwwerken hadden een grote strategische waarde voor de handel en de verdediging. Stoomgemaal De Tuut hield het land droog en in de steenfabrieken werd klei uit de rivieren tot bakstenen gebakken.