Zoek

Hoe werkt het?

HOE WERKT EEN AUTOSPEURTOCHT?

De autospeurtochten zijn bedoeld voor jong en oud en je kunt zelf kiezen wanneer je deze gaat rijden. Er zijn meerdere startpunten op de route en het is altijd een gesloten ronde, zodat je weer uitkomt bij het startpunt.
 
De tocht leidt je langs verschillende bezienswaardigheden en plekjes waarvan je niet wist dat ze bestaan. Het is een aangename, ontspannende en leerzame manier om de prachtige omgeving te ontdekken. Zowel met als zonder kinderen is er onderweg van alles te beleven en te ontdekken.
 
Aan de route liggen locatiepunten (bezienswaardigheden). Sommige zijn een startpunt. Hier stop je steeds even om wat vragen te beantwoorden. In de gehele route zijn 20 vragen opgenomen en de antwoorden zijn in de directe omgeving te vinden of op te zoeken. Met de goede antwoorden vul je de schatkist.
 
Je gaat onderweg ook zoekfoto's opsporen. Zoekfoto’s zijn altijd aan de rechterkant van de weg te vinden. Bekijk deze goed op de routebeschrijving voordat je weer gaat rijden.
 
Op aangegeven locaties ga je op zoek naar een symbool van de geheime code. Je scant, op de routebeschrijving, de QR-code met je smartphone. Er opent zich dan een pagina met een omschrijving van de locatie waar je het symbool van de code kunt vinden. Als je je op de juiste locatie bevindt, dan laat je telefoon een letter of cijfer zien. Dit is steeds een symbool van de geheime code. De geheime code bestaat in totaal altijd uit 6 symbolen. Heb je de geheime code compleet? Dan maak je kans op de inhoud van de schatkist. 
 
Vergeet onderweg niet te genieten van een terras, picknick of van de talloze mogelijkheden voor een korte of uitgebreidere wandeling. Je komt diverse gelegenheden tegen om ook bij regenachtig weer een drankje, hapje of lunch te bestellen.
 
Als de autospeurtocht afgerond is en je hebt de geheime code ontcijferd, dan maak je kans op de inhoud van de schatkist. Geef de gevonden code en antwoorden door via de link in de mail die je ontvangt na aanschaf van een autospeurtocht. Elke vraag die goed beantwoord is levert 4 cent op in de schatkist. Op onze Home pagina is altijd de actuele stand te vinden. Op de 1e dag van de maand wordt de winnaar van de vorige maand bekend gemaakt. DE INHOUD VAN DE SCHATKIST KUN JE VERDUBBELEN: ALS JE INCHECKT OP FACEBOOK ALS JE DE AUTOSPEURTOCHT GAAT RIJDEN, DAN KRIJG JE DE SCHATKIST DUBBEL UITBETAALD, MOCHT JE WINNAAR WORDEN! Inchecken op Facebook: Scrol in het overzicht helemaal omhoog en tik op 'Wat ben je aan het doen?' of 'Waar denk je aan?' Tik op 'Inchecken'. En vul dan 'Autospeurtocht.nl' in bij 'Zoeken'. 
 

DE ROUTEBESCHRIJVING

Je ontvangt een uitgebreide beschrijving van de route, de startpunten en andere bezienswaardigheden. We raden je aan de route te printen. We beseffen dat de route lezen op een tablet of smartphone milieuvriendelijker is. Echter, het is in de praktijk minder praktisch. Niet alleen omdat het kleiner is en je meer scrollt, maar ook omdat het scherm na enkele minuten vaak zichzelf weer uitschakelt en de kans aanwezig is dat je batterij leeg is voor het einde van de route.
 
 
In de route tref je de diverse secties aan.
 GEEL  - Informatie over de (start)locatie.
 ROOD  / QR CODE - Scan de code met een smartphone, speur naar de exacte locatie om de geheime code te ontdekken
 ROOD  / VRAGEN - Beantwoord de vragen om ze later in te zenden en de schatkist in waarde te verhogen
 GROEN  - De routebeschrijving  
 

VEILIGHEID VOOROP

Als er, om welke reden dan ook een vraag niet te beantwoorden is, hoef je niet alles op alles te zetten om het antwoord te bemachtigen. Als je dit aangeeft bij het insturen van de antwoorden, dan houden wij hier rekening mee. Dit antwoord of eventueel ook het symbool van de geheime code wordt dan gewoon goed gerekend. Denk aan de privacy en gezondheid van een ander en van jezelf!
 
  • Alle zoekfoto's zijn aan de rechterkant van de weg te vinden.
  • Gebruik je navigatie om te controleren of je in de goede straat bent.
  • Lees steeds 1 regel van de routebeschrijving vooruit, zodat je niet verrast wordt door plotselinge afslagen.
  • De verkeersregels gaan ten alle tijde voor. Let goed op, stop niet te abrupt en doe dit altijd op een veilige plaats.
 
Lees voor je gaat starten met de tocht de 'Veel gestelde vragen' (FAQ).
 
Vergeet onderweg niet te genieten van de mooie omgeving. En maak op tijd gebruik van de vele eet- en drinkgelegenheden of picknickplaatsen.
 
We wensen je veel plezier met onze verrassende autospeurtochten!