Zoek

De geheime code zoeken met GPS

In al onze autospeurtochten tref je QR codes aan die je verwijzen naar een pagina in onze web-app. Op zo'n pagina tref je informatie aan over de locatie en verschijnt in de web-app het deel van de geheime code die hoort bij de locatie, mits je de juiste locatie weet te vinden. De web-app geeft onderweg aan of je dichter in de buurt komt van de locatie. 
 

De locatie-pagina openen

Op de routebeschrijving -het document dat je hebt ontvangen na je bestelling- tref je op diverse plaatsen een QR code aan. Door de QR code te scannen met je smartphone of tablet, open je voor elke locatie een locatie-pagina. Deze pagina opent zich eenvoudig in de webbrowser. Je hoeft geen (extra) app te installeren.

Omdat de webbrowser van je smartphone of tablet mogelijk niet zomaar toegang aan elke webpagina wil geven, word je gevraagd of je toegang geeft tot locatiebepaling (GPS) voor de pagina die je wilt openen. Wil je geen toegang verlenen aan onze webpagina's, dan kun je de locatiebepaling aan de hand van het radar niet gebruiken. De overige informatie is wel beschikbaar.

Sommige webbrowsers vragen niet of je toegang wilt geven tot locatiebepaling. Dan is locatiebepaling op voorhand niet toegestaan. Raadpleeg dan de instellingen van je smartphone of tablet om de locatiebepaling in te schakelen.

https://app.autospeurtocht.nl/L?fb084f9e-058c-4289-8152-73acc7ef01c6

Probeer met deze QR code of jouw smartphone of tablet geschikt is om gebruik te maken van de web-app. Lees je deze pagina op je smartphone of tablet, klik dan op de QR code om de testpagina te openen.

Volg de tips in de webpagina als locatiebepaling niet beschikbaar is of is uitgeschakeld.

Als je apparaat geschikt is voor GPS functies, dan zul je in het tabblad 'Zoek de locatie' een melding zien dat je niet in de buurt van de locatie bent onder de rode pulserende stip.

Zie je deze stip of melding niet, controleer dan de instellingen van je apparaat en zorg ervoor dat webpagina's toegang hebben tot GPS of locatiebepaling.
 

Onderdelen van de locatie-pagina

De web-app toont een foto van de locatie. Dat kan een foto zijn van een gebouw of een deel van een bezienswaardigheid. Een foto die direct herkenbaar is als een object. Het kan echter ook een cryptische afbeelding zijn die mogelijk niet direct herkenbaar is, zoals een klein deel van een kunstwerk. De afbeelding heeft echter altijd betrekking op de locatie of op het verhaal bij de locatie.

Voorbeeld web-app locatie-pagina

Onder de foto tref je drie tabs aan: 'Omschrijving', 'Zoek de locatie' en 'Hint'.

Bij het openen van de locatie-pagina is de tab Omschrijving geopend. Deze geeft extra informatie over de locatie weer. Aan de hand van de foto én deze omschrijving moet het mogelijk zijn de locatie te vinden.

Open je de tab Zoek de locatie dan tref je het radar aan dat je aangeeft of je in de buurt bent van de locatie. Meer over het radar tref je verder op deze pagina aan.

Kom je er echt niet uit, gebruik dan de tab Hint. Daarop tref je een aanwijzing aan die je helpt om de locatie te vinden.
 

Hoe weet ik of ik in de buurt ben?

De web-app geeft met kleuren en met een sneller or trager draaiend 'radar' aan of je in de buurt bent. Daarnaast toont de web-app ook een hint waarin wordt aangegeven hoe ver je ongeveer van de locatie bent verwijderd.

Radar, nog niet in de buurt

Radar: blauw / 1 cirkel
Je bent nog ver verwijderd van de locatie.
 

Radar, je komt in de buurt

Radar: oranje / 2 cirkels
Je bent in de buurt van de locatie.
 

Radar, je bent nu erg dicht de locatie genaderd

Radar: groen / 3 cirkels
Je bent erg dicht in de buurt van de locatie.

 

Kom je er niet uit?

Als je vragen hebt na het lezen van deze pagina, raadpleeg dan onze Veelgestelde Vragen sectie. Daar vind je antwoorden op heel veel vragen die gesteld zijn door onze bezoekers.