Zoek

Scooterspeurtocht 'Om de Duinen'

Deze 45 km lange route door Brabant neemt u mee langs kastelen en landhuizen. Je rijdt door het bosrijke gebied om de Loonse- en Drunense duinen. De route is speciaal gemaakt om te rijden met een elektrische scooter, maar voor een geoefende fietser is het ook op de fiets te doen.
€10,95
i h

Deze 45 km lange route door Brabant neemt u mee langs kastelen en landhuizen. Je rijdt door het bosrijke gebied om de Loonse- en Drunense duinen en maakt zo kennis met het landschap en de dorpen die in de loop der jaren om de duinen ontstaan zijn.

De route is speciaal gemaakt om te rijden met een elektrische scooter, maar voor een geoefende fietser is het ook op de fiets te doen. Op de route passeer je zo'n 10 terrassen, dus genoeg mogelijkheden onderweg voor een hapje en een drankje.

De Loonse- en Drunense duinen is een ongeveer 4000 ha groot natuurgebied en is sinds 2002 een nationaal park. Dit stuifzandgebied is in de late middeleeuwen ontstaan. Tegenwoordig is het gebied stabiel en worden er zelfs bomen gekapt om het grote stuifzand-landschap in stand te houden.

Met behulp van QR-codes, ga je op zoek naar de symbolen van de geheime code. Scan de code met je smartphone en probeer de symbolen te vinden. 

De route start en eindigt bij de vestiging van Scooterverhuur Brabant in Loon op Zand. Daar zijn tevens scooters te huur.