Zoek

Veelgestelde vragen - Hoe werkt het?

Wat is een autospeurtocht?

De autospeurtochten zijn routes die je met de auto rijdt op aanwijzingen. Ze zijn bedoeld voor jong en oud en je kunt zelf kiezen wanneer je de route gaat rijden. Er zijn meerdere startpunten op de route en het is altijd een gesloten ronde, zodat je weer uitkomt bij het startpunt. Je kunt onderweg vragen beantwoorden, zoekfoto's opsporen en een geheime code zoeken, zodat je kans maakt op de inhoud van de schatkist.

 

Wat heb ik nodig voor een autospeurtocht?

  • Een emailadres, zodat we je instructies en de downloadlink kunnen toesturen.
  • De autospeurtocht met routebeschrijving, vragen en zoekfoto’s Je kunt ‘m printen en/of openen op je tablet.
  • Een auto of kleine personenbus (en uiteraard een rijbewijs)
  • Een smartphone of tablet of laptop met mobiele internetverbinding en
    • Navigatiemogelijkheid (voor als je de weg echt niet meer kunt vinden)
    • Camera en QR code scanner (optioneel)*
  • Pen of potlood en papier

* In steeds meer van onze autospeurtochten is aangegeven dat er gezocht kan worden naar de geheime code via de GPS functies van je smartphone of tablet. Dit in tegenstelling tot het bepalen van de geheime code aan de hand van de antwoorden op de vragen.
Wil je weten hoe het werkt en of jouw mobiele apparaat geschikt is voor deze functie, lees dan hier alles over deze mogelijkheid.

Hoe schaf ik een autospeurtocht aan?

Kies een autospeurtocht uit en gebruik de knop Bestel nu om ‘m in je winkelmand te plaatsen. Kies vervolgens voor Afrekenen. We vragen je jouw adres in te vullen. Dat zijn we verplicht als je online -bijvoorbeeld met iDeal- afrekent. Vervolgens vragen we je om akkoord te gaan met de spelregels en om de bestelling te bevestigen. Tot slot wordt je naar Mollie, onze betaalpartner, geleid om een betaalmethode van je keuze te kiezen.

Na de betaling ontvang je een email met instructies, een downloadlink en een antwoordlink.

 

Wat is er onderweg te doen?

Dat is afhankelijk van de autospeurtocht en de omgeving. Wat we in elk geval beloven is dat we je prachtige stukjes van Nederland en België laten zien. Vergeet dus onderweg niet te genieten van de mooie omgeving. En maak op tijd gebruik van de vele eet- en drinkgelegenheden of picknickplaatsen. Als je er zin in hebt, dan is er onderweg ook altijd wel een wandeling te doen. Je bepaalt immers zelf in welk tempo je de autospeurtocht rijdt.

Doe je de autospeurtocht samen met kinderen, dan zijn er onderweg voldoende plaatsen waar de kinderen kunnen rennen en spelen.

 

Wat moet ik doen als ik de weg kwijt ben geraakt?

Ga naar het dichtstbijzijnde startpunt en begin de route (opnieuw). We adviseren je om altijd een navigatiemogelijkheid, bijvoorbeeld op je smartphone, bij de hand te houden.

 

Hoe lang doe ik over een route?

Over een route van 65 km met vragen en zoekfoto's doe je ongeveer 4 uur. Je bepaalt zelf echter het tempo én hoe vaak en lang je onderweg stopt voor een versnapering of een wandeling.

Het is mogelijk de route over twee dagen te verdelen, zodat je voldoende tijd kunt nemen voor een wandeling, een bezoek aan een openbare gelegenheid of wanneer het weer plotseling niet mee wil werken.

 

Wat als het slecht weer is?

Je kunt de autospeurtochten vrijwel altijd rijden. Het is bij uitstek een leuke en leerzame manier om een mooie dag als een regenachtige dag door te brengen. Enkel bij hevige neerslag, gladde wegen of waarschuwingen van het KNMI om niet de weg op te gaan, adviseren we je de autospeurtocht niet te rijden of af te breken.

Neem bij regenachtig weer gepaste schoenen of laarzen mee, zodat je de mooie plekken niet enkel vanuit de auto hoeft te bekijken.

Moet je de route toch afbreken vanwege het weer, dan is het altijd mogelijk om op een ander moment de route verder af te maken. Na de aankoop heb je daarvoor 14 dagen de tijd.

 

Hoe lang kan ik de autospeurtocht gebruiken?

Na de betaling van jouw bestelling ontvang je een email met daarin een link om de routebeschrijving te downloaden en de antwoorden en code in te vullen. Deze links blijven actief tot 14 dagen na de bestelling of totdat de antwoorden en/of code zijn doorgegeven.

 

Kan ik de autospeurtocht doorgeven aan iemand anders?

Nee, je schaft een autospeurtocht altijd aan per auto en voor éénmalig gebruik. Zodra de antwoorden en code zijn doorgegeven, dan werken de links niet meer.

 

Andere veelgestelde vragen